Avís de seguretat de l’AEAT per a la Campanya Renda 2023

L’Agència Tributària ha alertat, com ocorre altres anys, de la potencialitat de patir algun tipus de frau en ocasió del període voluntari de presentació de l’autoliquidació de l’IRPF. Els traslladem el contingut de les recomanacions de la mateixa AEAT.

Durant la Campanya de la Renda 2023, recordi que els ciberdelinqüents poden intentar enganyar-li suplantant a l’Agència Tributària per mitjà de correus electrònics (phishingo SMS (smishing) fraudulents.

Recordi, l’Agència Tributària:

  • No sol·licita per correu electrònic o SMS informació confidencial, econòmica o personal, números de compte ni números de targeta, ni adjunta annexos amb informació de factures o altres tipus de dada.
  • Mai fa devolucions a targetes de crèdit o dèbit, ni usant BIZUM.
  • Mai cobra cap import pels serveis que presta.
  • Si ha sol·licitat una cita, l’Agència Tributària pot posar-se en contacte amb vostè telefònicament. En el cas de la Campanya de Renda, el telèfon des del qual l’AEAT cridarà és el 810520052 (o des del 917276222 si ha facilitat un número de telèfon estranger).

Si rep un correu electrònic suposadament enviat per l’Agència Tributària: no descarregui documents o fitxers adjunts al correu i no cliqui en els enllaços que li manen per a rebre devolucions. En qualsevol cas, si li demanen informació confidencial, esborra-la.

Si rep un SMS suposadament enviat per l’Agència Tributària amb enllaços per a rebre devolucions d’impostos o si li sol·liciten informació confidencial: esborra-ho.

En cas d‘identificar algun tipus de frau, l’AEAT agraeix la col·laboració ciutadana informant a través dels canals habilitats per ella.

Aquests fraus són detectats en moltes ocasions gràcies a la col·laboració dels ciutadans que es posen en contacte amb els serveis d’informació de l’AEAT, que pren immediatament les mesures necessàries per a perseguir-los.

En cas de dubte sobre l’autenticitat de qualsevol correu electrònic o lloc d’Internet, SMS rebuts o serveis de cita o similars, que afirmen estar remesos o ser propietat de l’Agència Tributària, contacte amb l’AEAT en el Centre d’Atenció Telefònica del Departament d’Informàtica Tributària (901 200 347 o 91 757 57 77 o 93 442 27 64) per a verificar la seva autenticitat.

Desplaça cap amunt