Diumenge 3 de maig es publica l’Ordre SND / 388/2020, de 3 de maig, per la qual s’estableixen les condicions per a l’obertura al públic de determinats comerços i serveis, i l’obertura d’arxius, així com per a la pràctica de l’esport professional i federat.

En l’àmbit de el comerç minorista la finalitat de la present ordre és abordar la fase inicial o fase 0 destinada a la reactivació de l’activitat comercial i de determinades activitats de serveis professionals que requereixen l’obertura a el públic d’establiments o locals, assimilades a el comerç minorista, l’activitat de les quals es troba suspesa com ara perruqueries i centres d’estètica, serveis d’arranjaments i reparacions, i similars.

A partir del dia 4 de maig es pot procedir a la reobertura al públic de tots els establiments i locals comercials minoristes i d’activitats de serveis professionals l’activitat de les quals hagués estat suspesa per la declaració de l’estat d’alarma en virtud del que disposa l’article 10.1 de Reial Decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19, a excepció d’aquells que tinguin una superfície de més de 400 metres quadrats, així com d’aquells que tinguin caràcter de centre comercial o de parc comercial, o que es troben dins dels mateixos sense accés directe i independent des de l’exterior, sempre que compleixin determinats requisits.

A més s’estableixen les mesures d’higiene que s’hauran d’aplicar en els establiments i locals amb obertura al públic, les mesures de prevenció de riscos per al personal que presti serveis en els establiments i locals que obrin al públic, i les mesures de protecció i higiene aplicables els clients, a l’interior d’establiments i locals.

En l’àmbit de l’hostaleria i restauració, es disposa que les activitats d’hostaleria i restauració podran realitzar-se, a més de mitjançant el servei de lliurament a domicili ja permès, mitjançant la possibilitat de recollida pel client a l’establiment, sempre que es respectin determinades mesures d’higiene, prevenció i aforament. Queda prohibit el consum a l’interior dels establiments.

Per a més informació accediu al document publicat a l’apartat Circulars Informatives o poseu-vos en contacte amb el nostre despatx.

 

Estem utilitzant cookies al nostre lloc web

Confirmeu, si accepteu les nostres cookies de seguiment. També podeu rebutjar el seguiment, de manera que pugueu continuar visitant el nostre lloc web sense que les dades s'enviïn a serveis de tercers. Informació i configuració de les Cookies https://gestoriapalau.es/avis-sobre-les-cookies/