Manual Laboral 2018

Aquest mes s’ha publicat el Manual Laboral de l’any 2018 a través del qual oferim continguts d’aplicació habitual i recurrent en l’àmbit laboral i de la Seguretat Social, amb l’objectiu que es tracti d’una guia d’informació pràctica.

En aquesta edició es mantenen i s’actualitzen els apartats de modalitats contractuals, cotitzacions i extinció de la relació laboral que considerem imprescindibles per a les consultes habituals dels nostres clients.

D’altra banda, es recullen les novetats i modificacions normatives més destacades en l’últim any, amb vigència actual.
Destaquem aquest any com a aspectes més rellevants la congelació de la Base Màxima de Cotització a la Seguretat Social, que es manté en el mateix import que l’any anterior, i la revalorització del SMI en un 4 per cent, amb el consegüent increment de les Bases mínimes de Cotització en el mateix percentatge. Es recullen, així mateix, els valors actualitzats dels altres índexs com l’IPREM i el nou import exempt dels tiquets -restaurant. En matèria de pensions, a més dels imports mínims i màxims per a cada supòsit, s’exposen les condicions d’accés a les diferents modalitats de jubilació en aplicació de les disposicions transitòries previstes per a 2018. S’aborda també el controvertit tema de l’obligació de registre de la jornada de tots els treballadors de la plantilla, qüestió que semblava definitivament resolta pel Tribunal Suprem, però que l’Audiència Nacional torna a plantejar.

Accedeix a l’àrea de clients per descarregar el Manual.

Desplaça cap amunt