Nou codi bancari SEPA

La implantació el pròxim any del nou codi bancari SEPA (sigles en anglès de Single Euro Payments Area), suposa la creació d’un autèntic mercat europeu en el que existeix una única forma de realitzar pagaments en euros en les mateixes condicions bàsiques i amb els mateixos drets i obligacions tant si es tracta d’operacions nacionals com trasnfrontereres.

El projecte SEPA fa possible que els usuaris de transferències bancàries, domiciliacions i targetes dels 32 països que integren la zona SEPA disposin d’un únic conjunt d’estàndards i normes. Conseqüentment, tots els pagaments —nacionals o transfronterers entre els països de la zona SEPA — s’hauran equiparat en termes de senzillesa, seguretat i eficàcia.

A partir de l’1 de febrer de 2014, totes les transferències i domiciliacions que es realitzin a Espanya i a la resta de la zona euro seran únicament SEPA, marcant així un abans i un després en la forma en la que es duen a terme les relacions de cobraments/pagaments entre clients i proveïdors SEPA suposant un pas més cap a la integració econòmica i monetària a Europa.

Entra a l’Àrea de clients de la nostra pàgina web i consulta la Circular informativa publicada sobre el Nou Codi Bancari SEPA i com aquest afectarà a la teva activitat empresarial o professional.

Scroll to Top