Nova línia d’ajuts al sector de l’oci nocturn per fer front a les noves restriccions per la Covid-19

El DOGC publica la quarta línia d’ajuts adreçada a l’oci nocturn per contribuir al manteniment dels negocis afectats per les noves mesures de contenció aprovades pel Procicat. Podeu accedir a la resolució aquí.

S’hi podran acollir autònoms, microempreses i pimes i els ajuts seran d’entre 8.000 i fins a 50.000 euros depenent del número de treballadors i l’aforament del local. En breu s’obrirà el tràmit telemàtic per demanar els nous ajuts. El termini de presentació de les sol·licituds, juntament amb la documentació corresponent comença a les 9:00 hores del dia 23 de juliol de 2021 i fins a les 14:00 hores del dia 30 de juliol de 2021.

Amb aquesta quarta línia, que s’articularà a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), el Departament d’Empresa i Treball fa palès el seu compromís i la seva voluntat de contribuir al manteniment dels negocis davant la disminució dràstica de la facturació derivada de les restriccions imposades per pal·liar els efectes de la Covid-19.

S’hi podran acollir autònoms, microempreses i pimes dedicades a l’oci nocturn, incloent-hi bars musicals, discoteques, sales de ball, sales de festa amb espectacle i concerts d’infància i joventut, discoteques de joventut i karaokes.

La subvenció consistirà en un pagament únic a cada beneficiari, amb l’aportació màxima següent en cadascun dels casos:

TIPUS DE BENEFICIARIIMPORTS MÀX
Establiments oci nocturnMenys de 10 treballadors 8.000 euros
10 o més treballadors i aforament inferior a 1.300 persones30.000 euros
10 o més treballadors i aforament a partir de 1.300 persones50.000 euros

En l’atorgament de l’import de l’ajut es tindrà en compte el nombre de persones treballadores en plantilla, que de mitjana, han tingut l’any 2019. En el cas d’empreses que han iniciat la seva activitat el 2020 o 2021, es tindrà en compte el nombre de persones treballadores en plantilla que, de mitjana, han tingut contractades des de la data d’inici de la seva activitat fins a l’entrada en vigor de la Resolució SLT/2147/2021, de 8 de juliol,

La presentació de les sol·licituds es farà temàticament a través del Canal Empresa, omplint el model formalitzat, al web del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), o del Departament d’Empresa i  Treball. Per tal d’agilitar la tramitació, el procediment inclourà una declaració responsable, on els sol·licitants acreditaran que compleixen els requisits. D’aquesta manera, el control administratiu del compliment dels requisits es farà a posteriori, un cop fet el pagament.

Aquests ajuts es poden acumular a altres subvencions o ajuts públics i/o privats ja sol·licitats. El tràmit telemàtic per demanar els ajuts s’obrirà en els propers dies.

Scroll to Top